טמפרטורת האכלה

מאת רז פלוקסמן בססלר

טמפרטורת האכלה

באיזה טמפ' אתם מאכילים את החיות שלכם? והאם מישהו אי פעם אמר לכם שיש לזה חשיבות?
במצב אידיאלי אנחנו רוצים להאכיל את החיות שלנו בטמפ' החדר או בטמפ' מעט חמימה – אבל למה?
בתור התחלה – כשהאוכל בטמפ' החדר הריח שלו משמעותית מגרה יותר, בנוסף גם הטעם שלו יהיה טוב יותר.

אם הכלב או החתול שלכם היה מצליח לצוד טרף, למשל ארנבת או ציפור – הם היו אוכלים את החיה כשהיא עדיין חמימה (לרוב באזור ה – 40 מעלות)
מערכת העיכול של החיות שלנו(גם שלנו) עובדת הכי טוב עם אוכל ומים שמוגשים בטמפ' החדר, זה מאפשר ספיגה מיטבית של נוטריינטים, אוכל קר – מאט תהליכים עיכוליים.
כאשר אנחנו מאכילים בטמפ' החדר מערכת העיכול לא צריכה לעבוד כפול (גם לחמם את המזון וגם לעכל אותו) ועל מנת שמערכת העיכול תוכל לעכל בצורה טובה היא זקוקה לחום.
פה ושם לאכול ביום קיץ חם איזה קרטיב זה לא נורא
אבל כשהחיות שלנו מקבלות באופן קבוע אוכל קר מהמקרר או ליקימט/קונג קפוא – זה פוגע לאט לאט במערכת העיכול – בהתחלה לא נראה כלום ואז "פתאום" הם ישלשלו, כאילו לא קשור לכלום.

אצל כלבים בוגרים חוש הריח הולך ונחלש והם יכולים לעיתים להיות יותר בררנים באוכל – לכן אם נחמם להם מעט את האוכל לרוב הם יאכלו בשמחה.
בנוסף – כלבים מייצרים פחות אנזימי עיכול ככל שהם מתבגרים ואוכל קר יהיה קשה יותר לעיכול.
לכן, במיוחד עבור כלבים בוגרים אני ממליצה לתת את האוכל בטמפ' החדר או מעט חמים.

ומה לגבי חתולים?
חתולים יכולים להיות מאוד בררנים בכל מה שקשור למזון במיוחד מזון טבעי וחלקם לא יהיו מוכנים לגעת באוכל קר (תזכרו שהם טורפים וטורפים אוכלים אוכל חמים שהם הרגע צדו)
לכן עבור חתולים האוכל צריך להיות מוגש בטמפ' החדר או חמים ואם אפשר שגם תפרסו את השטיח האדום ותחזיקו את הכתר שלא יפול להם על העיניים כשהם אוכלים. (אין על חתולים בעולם!)

הנה כמה טיפים במידה ושכחתם להוציא את האוכל מהמקרר בזמן:
תוסיפו ציר עצמות/ מרק עוף/הודו/בקר/ירקות
תוסיפו מים חמים
תוסיפו חליטת – תה ירוק ללא קפאין/קמומיל/עשב לימון/ או ג'ינג'ר (אפשר לשלב)
תקפיצו כמה שניות על מחבת

תזכרו – חוש הריח של כלב רגיש פי 10,000 משלנו בני האדם
ולחתולים יש בממוצע 200 מליון רצפטורים של הרחה

אין סיבה שהם לא יתרגשו מהאוכל 🙂

כמה מלים עלי

מאז שאני זוכרת את עצמי בעלי חיים היו חלק מחיי, והיה בי הרצון לטפל בהם ולשקם את אלו הזקוקים לכך. בעשור של עבודה במרפאות וטרינריות ועם כוונה ברורה להפוך לוטרינרית, הרגשתי שמשהו חסר לי ובעיקר לחיות באופן הטיפול. החשיפה לעולם הרפואה הטבעית לבע"ח גילה בפני את המרכיב החסר. עברתי הכשרה ארוכה ברפואה סינית, מגוון רחב של השתלמויות, כנסים ברחבי העולם על העדכונים והמחקרים האחרונים בתחום, קורסים בארומתרפיה, טכניקות מגע, תזונה טבעית והיד עוד נטויה.

כתיבת תגובה